úterý 3. dubna 2018

.../51/

A je po svátcích.
Dneska ráno pěkně pršelo, snad i stoupnou teploty a trávníky se začnou zelenat, pupeny pupenit...

Dneska zazvonilo PPL/mladý muž.../ a dovezlo mi důležitou součást na stroj, krycí okénko na chapač, už jsem psala, že se mi nalomila jedna zasouvací pacička. Přišlo by to už ve čtvrtek, ale, protože jsem byla po doktorech, vypnula jsem hlasité zvonění na mobilu a všimla jsem si toho až odpoledne.
A aby se balíček "vyplatil", ještě jsem si objednala supersilný magnet, vodič šířky okraje látky....Už jsem ho tam zkusila nasunout a nemohla jsem ho urvat, hihihi. Uvidím, jak se osvědčí při šití.

Když jsem se zmínila o PPL, musím je pochválit. Rozšířili služby i na "obyčejné" lidi a ve svých PPL Parcel místech přijímají balíčky a veškerou poštu. A dodáno druhý den. Já narychlo zabalila šití a čokoládu na velikonoce, když tedy nepřijeli...., a zajela do města. Pouze 89,0 Kč za takové služby. Včetně zavolání doručované osůbce a přesné dodání. Né, že by pošta neměla tuhle službu, balík na doručení, ale za 129,Kč. A podle váhy, protože minule to stálo 149,0..... No, uvidíme příště, jak to bude. Mám objednáno ještě něco a jsem zvědavá, jak to přijde. U různých "dovozců", hihihi.


Kromě léčení nás obou z různých bolístek jsem o Velikonocích i trochu háčkovala, velikost prostírky dá spotřeba zbytků příze...


Vánočně velikonoční kaktus kvete čile, chystá se i druhý. Asi mi chtějí vynahradit ty nekvetoucí hvězdníky.


Tady jsou knoflíky, které zatím nevím, kde užiju, ale moc se mi líbily....


A to je pro dnešek asi všechno.
Pan Há dneska vyšel na malou procházku, do nemocnice do lékárny, pro moje léky, které ve čtvrtek nebyly....Uvidíme. Domů může jet trolejbusem nebo autobusem, jsou to dvě zastávky. Tam je to z kopce a přímou cestou, ne jako dopravní prostředky . Tak uvidíme, co noha a kolena zvládnou.
Já se chystám šít O. trička, dnes řezat, zítra šít.
jak já říkám, najít střihy, látky, nařezat...je mnohem složitější, než to potom sešít dohromady.
Oběd dneska bude jednoduchý, bucatiny se sýrem a kečupem, salát. Mohla jsem vyndat z mrazáku brokolicovou rýži, ale nějak jsem si to neuvědomila, na brokolicové pesto. No, jdu to vyndat....Ještě je čas na rozmrazení.
Jdu.
Hezký a snad slunečný den všem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu