čtvrtek 2. května 2024

..a je květen...

 Dva dny bylo skoro letní počasí, dneska už zase mraky, vítr a je i chladněji. Ráno bylo zvláštní světlo, tak zase pár pohledů z balkonu.





Jsem sama doma, pan Há je snad jen na pár dní v nemocnici. Z dušnosti nakonec zápal plic a i jiné problémy se snad začaly řešit. Ach jo, nejsem zvyklá tu být sama....
Včera jsem tu měla dceru s dětmi, vezly jsme dopoledne panu Há věci na pobyt v nemocnici, pak odjely ode mne až odpoledne.
Zbyněk měl domluvenou cestu na https://bilykamen-libava.cz s tatínkem a Ondrou. Ale Ondrášek má zánět spojivek a je "doma", tak nakonec jeli jen s dědou a vzali si místo obyč kol elektrokola spolutchánů. Potřeboval to, trochu si orazit bez rodinky. Mluvil něco o 42 km a bolavém zadku, hihihi.

Dneska jsem vstala jako normálně, kytky, malý úklid. Odpoledne půjdu do nemocnice a pak rychle domů, budou tu mladí a pán na rekonstrukci, podívat se na tu naši koupelnu....Proto malý úklid, jen prach, stejně se svými zlomenými žebry nic nezvládám. Nic většího.
No a pak jsembyla pár minut na mobilu s panem Há a nakonec PC.
Dneska čekám balíčky, jeden tedy přijde určitě ??? je to jedno kdy.

Někdy minule jsem sem dávala video mladé rodinky z Japonska, kteří si u Nagana koupili starý dům...
 Ale to jsem nevěděla, že už videa dlouho dělají, dům si koupili jako svou novou základnu. A jinak jezdí s karavanem po Japonsku...https://www.youtube.com/@LeavesDiary88
Na posledním videu/nejnovějším jedou do Tokya. Krásné záběry na město z dálnice přes mořský záliv....A, mimochodem, jdou taky na návštěvu do muzea UNKO...A tam se vše motá okolo bobků=hovínek. A v minutě 17,23 je vlevo dole žlutě a vpravo modře napsáno i česky hovínko. Ostatně jako i v jiných jazycích, hihihi. A video dál popisuje bouřlivou, houpací větrnou noc přespání.


💙💚

Takže jsem si s mladými pocestovala po Japonsku, šla na nákupy a pochopila, proč je v Japonsku často zemětřesení. Tyto ostrovy leží na sopkách, protože na každém rohu mají věřejné lázně s horkým pramenem, kam oni chodí za večerní hygienou ať jsou tam či onde. Na jiném videu byly překrásné záběry ze zamlžených lesů, nádherné stromy...A jinde zase 60ti km pláž, snad jediná písečná v Japonsku, valící se vlny v ničím nepřerušovaném rytmu opakování......
Já si to, samozřejmě, hledám i na mapě, taková jsem já, hihihi. A musím zkonstatovat, že sněhu a deště si letošní jaro v Japonsku dost užili.

A dost cestování.

Jeden balíček se už ohlásil, v poledne. Jdu zakončit spodní lem u pletené halenky, abych mohla začít druhou z příze, která přijde.

Klidný den všem.
💖💗❤💙💚💛💜





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...pondělí a nový pokus

 o udržení si zdravého rozumu a zdraví povšechně. Pan Há pořád v nemocnici, stav se nelepší, po psychické stránce je na dně. Jediná jeho utk...