Moje oblíbená číňanka z letní kuchyně má dneska specialitu ve vaření....
Několikrát vařeno/jako u nás dršťky z kravského žaludku ??? No nic proti tomu, my u nás asi kupujeme ty předvařené, tak neznáme ten odér, když se vaří syrové...Pamatuji z hlubokého dětství.
Po několika vaření a slévání a chlazení s koření....přidá do polévky z kuřetem...a dalším kořením a mixovanou dýní. Dobrou chuť.
Fish Maw neboli rybí chřtán/překladač....https://powing.com/product/fish-maw/
...z překladače.....
Co je rybí chřtán? Rybí chřtán je komerční termín pro vysušené plavecké měchýře velkých ryb, jako je chřástal a jeseter. Nemá rybí chuť a pohlcuje chutě ostatních surovin. Je odstupňován podle pohlaví: mužské močové měchýře jsou lepší než ženské. Pro Číňany je považován za jednu ze čtyř velkých mořských lahůdek „鮑、參、翅、肚“, včetně mušlí, mořských okurek, žraločích ploutví a rybího chřtánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...