úterý 17. října 2023

...no toto...

 Moje oblíbená číňanka z letní kuchyně má dneska specialitu ve vaření....

Několikrát vařeno/jako u nás dršťky z kravského žaludku ??? No nic proti tomu, my u nás asi kupujeme ty předvařené, tak neznáme ten odér, když se vaří syrové...Pamatuji z hlubokého dětství.

Po několika vaření a slévání a chlazení s koření....přidá do polévky z kuřetem...a dalším kořením a mixovanou dýní. Dobrou chuť.

Fish Maw neboli rybí chřtán/překladač....https://powing.com/product/fish-maw/

...z překladače.....

Co je rybí chřtán? Rybí chřtán je komerční termín pro vysušené plavecké měchýře velkých ryb, jako je chřástal a jeseter. Nemá rybí chuť a pohlcuje chutě ostatních surovin. Je odstupňován podle pohlaví: mužské močové měchýře jsou lepší než ženské. Pro Číňany je považován za jednu ze čtyř velkých mořských lahůdek „鮑、參、翅、肚“, včetně mušlí, mořských okurek, žraločích ploutví a rybího chřtánu.


Trošku mi to připomenulo mořského červa falického tvaru, jako jeho obal jsem myslela....ale v asijských zemích to mají rádi vcelku. Takže ne, ale nejsem daleko od penisu, co ????




Tak a konec zoologie.

A taky konec gastronomického okénka.

Klidný podzimní večer všem.
A už se začíná v domě topit....
💖💗💙💚💛💜


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...