neděle 24. září 2023

...první týden

 po operaci pana Há je za námi. Kapame, kapeme a už dva dny i do druhého oka. Zítra jde na druhou operaci, jako první pacient, brzy ráno.

Já dneska mám "pyžamový den", kdy kromě vaření oběda nic moc nedělám.

A taky jsem si v klidu prohlédla přírůstky na mých oblíbených blozích a videí na YT.

Pomalu začínám přemýšlet nad dárky na Vánoce, Štědrý den je ode dneška za tři měsíce. Ale mě teď zajímají narozeniny pana Há/80 a Ondráška/10. Takže čekám nějaké balíčky, hihihi. Zatím jen tři.

A taky jsem si koupila knihu/eknihu, na kterou jsem před nějakým časem četla recenzi a nikde u "mých" eshopů s knihami nebyla. Takže už jí mám ve čtečce z vydavatelství Kazda.

https://www.databazeknih.cz/knihy/srdce-vcely-ma-pet-komor-418143


Náš čtecí/nabíjecí koutek, pan Há nabíjí čtečku, já stahovala nově koupenou knihu. Pod monitorem krabičky od kapiček a papírek s nákupem...Tedy postupně píšu, co potřebujeme, protože bez papírku a tužky není nákup......Tzn. není klidný chod domácnosti a našeho života.

Dneska jen tři ťuky na YT.

Trocha té jižní Číny, jak se posledních pět let odrazilo na domě/životě mladé ženy. Sleduju jí už pěkně dlouho, to ještě žila na venkově....


Deštivá Korea, dnes jen vaření od snídaně přes oběd k večeři. Ale podstatné pro mne bylo, že jela do města na kurz skládání květinové výzdoby. Z květin, keřů a stromů okolo nás/nich.


A poslední video, které se mi dneska moc líbilo, je z Německa. Středního Německa, podobná/stejná podnební část na Zemi, jako u nás. Krásné záběry konce léta. A hlavně dva pěkné recepty pro podzimní svačinu.....S váhovými/pečícími informacemi v titulcích.


Ten první recept se mi moc líbil, květiny z mrkve, červené řepy a cukety na tvarohovosýrovém lúžku a pd nimi listové těsto. Krásné.

Jdu sičíst, pan Há pospává u motorek v TV.... Už se trochu/dost nervuje ze zítřka....


Klidný zbytek neděle všem.
💖💗💙💚💛💜











Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...