sobota 29. dubna 2023

...už zase

 ztrácím přehled o tom, který den v týdnu je....

Né, vím, ale letí to tak rychle, že se každý den divím, CO už je zase za den....

Včera jsem byla vyzvednout některé naše léky v lékárně kousek od bytu, jenže neměli dezinfekci, tak pro tu jsem se prošla do fakultky. Tam jsem zůstala s údivem stát, staré budovy rekonstruují ??? Jsou bez střechy a zcela "vykuchané". Nebo to budou bourat ??? Musím to někde zjistit.

Je to proti nové lékárně.



Z lékárny jsem šla domů zase pěšky, pohyb potřebuji. Několik zdravých kilometrů.

Odpoledne jsem, pro změnu, šla do Alza boxu pro knihy pro Ondru. Komiksy od KAZU KIBUISHIho. Pět dílů jsem mu dala k předminulým Vánocům, to ho to ještě  moc nezaujalo, ale letos už ano. Takže mám pro něj další dva díly a osmý ještě nevyšel v češtině.... Zase procházka, spojená s malým nákupem.
Simonka nepřijde zkrátka, pro tu mám zase gelová diářová razitka, když už teď bude chodit do té školy a mohla by diáře milovat tak, jako si je pečlivě vedla její maminka...Tenkrát ještě bez lepiček a razítek.
 Buď to budou dárky ke dni dětí nebo na konec roku...nebo jen tak, že to nevydržím, hihihi.

A doma větší úklid ložnice, došlo i na okno, převlečení postelí, luxování...A člověk by neřekl, jak chůzí a prací naplněný den uteče. Ale dobře jsem nespala...

Zase kousek jara, tentokrát při průchodu gymnáziem Čajkovského/ulice do lékárny. Naproti našemu domu.





A nejnovější/dnešní video od Nami z Japonska. Po přestěhování do nového bytu pořád dolaďuje bydlení, uklízí/jako všichni a vaří. A tentokrát byla i na dvou zajímavých místech v Tokyu...


💙💚💛

Já taky dneska dopoledne douklidila, pokojík/pracovnu. Umyla jsem poslední okno/a už mi na něj i sprchlo... Vyluxovala, utřela prach, porovnala a zalila kytky. To už je každotýdenní rituál, okno jen občas.
Trochu jsem odflákla oběd, švédské masové koule v rajské omáčce/z mrazáku a soba nudle. Ty zase potřebují uvařit a sníst. Ale pan Há si nestěžoval.

Tak a to je pro dnešek všechno.

Klidný prodloužený,první květnový, víkend všem.
💖💗💙💚💛💜










Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...