středa 7. srpna 2024

...rosničkáři sice

 vyhrožují tropickými teplotami....Ale zatím to tak nevypadá.

Je příjemně, letně, ale nic převratného, zatím tedy.

Ráno jsme se Simonkou jely na Magistrát vyzvednout můj nový občanský průkaz. Ten jsem musela vyměnit. Protože jsem tam měla napsáno vdaná. Kdybych to tam neměla, platil by dál. Takže později dodělám věci, které s novým průkazem souvisí....a i nesouvisí. Ale to až v září, až budu sama a budu na to mít volná dopoledne.

Okoukla jsem otevřené hodiny v knihovně před domem, ano, ta budova s červenou střechou. Bývalá vila paní Lipčíkové z doby před 100 lety. S parkem okolo...než přišel socializmus a stavba paneláků. Prohlédly jsme si stoleté stromy, pomalu začínají odcházet, ale už jsou tu zasazené i nové. Za každý padlý starý strom jeden nový...Ve středu mají v knihovně zavřeno. Možná tam zajdeme zítra. Chci se přihlásit, nemůžu knihy kupovat donekonečna, teď mi to už trochu poleze do peněz, hihihi.

Takže domů, vařit, koukat na atletiku a trochu plést. A Simi nějaké koukání na tablet, TV, tvoření dneska asi ne. Odpoledne mají s dcerou v plánu jít se koupat. Uvidíme.

Tak, co sem dneská dám. Nějaká rychla korejská jídla, i u nich v Koreji je hic, tak tedy rychlá jídla do tepla. Zkusila bych třeba i studené nudle s limetkou, přidávají tam led, ale chuť si neumím představit.... Moc se mi líbí jejich mističky na 1000 a 1 přílohu ke každému jídlu.


💜

Taky se včera objevilo nové Povídání s Vlněnými sestrami. Ještě jsem neměla čas na to kouknou, asi odpoledne. A spojím to s chvilkou pletení.


💚

A ještě jedno krátké rychlé sbírání hub v Čině. Něco bych asi nesbírala....třeba ty modré....Ale chuťově to potom přetlučou sojovkou atd., hihihi.


💛

Klidnou středu všem.
💖💗❤💙💚💛💜








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

.. a protože

 v bytě snad za chvíli budou řemeslníci, sedám k PC a budu maličko surfovat.... Venku bylo zataženo vysokou frontou mraků, ale když jsem vst...