čtvrtek 19. července 2018

.../90/

Dobré ráno.
Po včerejším, trochu hektickém, prohlížení internetu dneska zase klidná domácnost.
Venku větrno, slunečno, maličko nižší teplota, ale je teprve ráno.
Kvůli dětem chci pěkné počasí, aby jim na domku nebyla zima....Ale země by trochu vody potřebovala, je pěkně vyprahlo.


Učím se plést ten klínek na ponožkách, mám jen tři /.../ jehlice, tak se s tím peru, ale obr ponožka bude za chvíli na světě.


V předsíni se mi zase hromadí věci na domek. Už je plná taška. Nějaké šicí potřeby, druky, mycí prostředky, boty a capáčky, co přišly pro děti tento týden poštou, dvě síta z domova.... Při pasírování rybízu jsem jedno domkové zlomila a jedno už potřebuje vyměnit. Tak z domova nahoru, domů jsem koupila nové....Takové perpetum mobile, hihihi.
Škrob na natužení dečky, kterou dcera v Olomouci vyprala a přivezla....
Nějaké sušenky pro miminka moje, svačinové ovocné tyčinky na výlety...
Znáte to.


Pana Há jsem poslala pro maličkosti, on se rád projde. Na domku je okolo něj pořád v pohybu, jen na dvorek to máme 8 /?/ kamenných schodů. Takže pohybu celý den dost. To mu v bytě chybí.

Zítra k nám do města přijedou děti na oběd, máme domluvené flíčky s uzeným a salát. A udělám tu polívku, to už mě nezabije. Zbude nám, když tak, na sobotu. To budeme sami a pak uvidíme, jak to má dcera naplánováno.Počítám s cestou na domek v neděli po obědě.

Psala mi včera, že v Tisé jsou pro návštěvu největším plusem skály, pořád někde kluci hledají "poklad", svítí baterkou do každé díry a skuliny. To jsem ráda, že se jim tam líbí.
My děti bývaly spíš na naší straně vsi, chodily jsme do lesa , bukoviny, kde jsou i malé skály, kameny a spousta "tajemství". Do skal jsme chodily každou neděli s našimi na procházku. Spíš okolo nich než nahoru. Tenkrát to bylo nějak pravidelné. Po obědě na procházku, třeba si dali na chatě rodiče jedno pivo, pak na skok k tetě Lidušce a domů. Z těchto procházek s celou rodinou máme spoustu fotek. Tatínek byl zapálený fotoamatér, ještě jsou u maminky i věci na fotografování a vyvolávání..zvětšovák, misky, tanky na film....

Jdu vařit uzené maso. Na zítra půl práce. Vaříte taky uzené maso nebo ho zpracováváte bez vaření ?
Asi jak které, co ????

Jdu.
Hezký den všem.
A děkuji za vaše návštěvy u mne, za čas, který mým slovům a fotkám věnujete.
😅😆😄😃😂😁😀

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu