středa 18. července 2018

.../89/

Včera začal dout silný vítr a dneska to pokračuje.
Děti jsou ve skalách, vaří rajskou omáčku, večer přijede zeť Zbyněk, tak tam přibude mužský element.
Zítra mají v plánu výlet s obědem ??? a v pátek na oběd přijedou do města k nám. V Tisé totiž po dva dny nepůjde elektřina, něco zase vyměňují, asi. Loni to bylo taky, všude vyměnili sloupy na vedení.
Takže já upeču flíčky s uzeným masem a saláty. Polívku asi ne, nebo jo ????

Zamlženo, teplo, dusno a vítr. Ten jsem se pokusila vyfotit, ale znáte to, ten moc nezachytíte.


Ráno jsme se s panem Há shodli, že je nám v těchto teplých dnech lépe na domku. I když v noci vyvětráme, přes den se byt zase ohřeje a já se potím / i tloušťkou, že /, jemu zase průvan vadí na krční páteř.
Ale jinak je nám tu zase, po dvou měsících, fajn.
Víc tedy kafíčkuju, než nahoře, tam ani moc nemám chuť. 
Ale nějakou neřest musím mít.

Upletla jsem dceři hezké ponožky ale ani jsem je sem nedala, mám na sebe vztek, nevleze do nich, jsou úzké. Tak buď nějaké úzké nožce jako dárek, nebo je rozpletu. Takže jsem se začala učit plést ponožky s klínkem, moc pěkná videa má Katrincola na YT. Využívám k tomu těch několik dní, co budeme ve městě.
Tohle je první díl, má jich na tohle téma  9 ????
Taky mě nadchla její videa s tuniským háčkováním aj.

Pokoušela jsem se začít na kruhové jehlici obě ponožky najednou, ale nejsem na to naladěná, motá se mi to, vadí mi soustavné přesouvání jehlic....Takže zůstávám u svých 5ti ponožkových jehlic a papírku s počtem ok, řad atd. , aby byly obě stejné, ty ponožky.
Jinak má Katrincola taky e-shop s přízí a pomůckami na pletení a háčkování.Pěkné kvalitní ponožkovky, a nejen ty.
Uvidím, jak se mi bude vést, zatím jsem jen v polovině ponožky, to nové mě teprve čeká.



Zrovna se dívám na koš s dekami, nahoře leží  háčkovaná deka, co přivezla dcera na opravu. Asi se rozvázal uzlík a začalo se to na okraji párat. Tak sem to opravila a čeká tu na odvoz do Olomouce.


Už se ani nepamatuju, kdy jsem jí dělala. To jsem ještě chodila do práce. A tolik jsem toho stihla...Je to  jedna velká babiččina zahrádka Granny Square Garden.
Od té doby jsem začala končit a začínat novou přízi / barvu / tak, že jí několik cm zaháčkovávám do vzoru. Tahle sakra velká a těžká deka je přehoz přes dvě postele....

A teď už doopravdy pro dnešek končím.

Hezký den všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...