pondělí 16. října 2017

...zase

doma.
Ráno i celé dopoledne byla na vsi strašná mlha. pan Há chtěl domů, že nemá, co by dělal, když je venku mokro atd....Tak jsme se po obědě vydali do města, a ono se vyčasilo. Bylo mu to líto, ale ani nepípl...Mně se domů ještě nechtělo, myslela jsem až zítra, ale jeden musí ustoupit...a většinou jsem to já. Za nějaké dohadování mi to nestojí, zase udělám doma něco jiného, že.
Nechala jsem ho doma vybalovat tašky / snad poprvé v životě..../ a sama jsem si zajela do města. Potřebovala jsem škrob ve spreji na tužení podkafíček, nějaké drobnosti k šití kalhot pro Péťu a vyzvednout si objednané látky, které mi z teplického e-shopu přivezli do dceřinné prodejny v Ústí nad Labem.
http://www.patchworkobchod.cz
A hned jsem tam něco přikoupila.....Patchworkářky ví.....
Ale o tom až příště.

Poslední 4 dny bylo opravdu moc pěkně, byla jsem na houbách v lese. Ne jen v louce ve vsi.....Viděla jsem skalku, které jsme říkali Bukovina, kde jsme si jako děti hráli....
Podzim je hezké období, když je pěkné počasí, samozřejmě. Když počasí není, je fajn být v teple, s čajem, kávičkou, svíčkami a čtením...nebo nějakou ruční prací...

Ale ještě k houbařské procházce.




Nový mladý choroš, svou bělostí mě nalákal si ho vyfotit. Zářil do okolí jako lucerna v noci.




A hup z lesa ven.
Hned vedle je lyžařský vlek a malá sjezdovka, zrovna tam dva muži sekali trávu a parta kluků, školáků, sbírala popadané klacky.
Prostě příprava na zimu a sníh.




Kaplička vestavěná do plotu domu, už jsem o ní kdysi psala. To už jsem šla kus vsí a čekal mě kopec k nám na domek.



 Asi starodávný kanál od kanalizace, má uprostřed i kovový kroužek, ale z tohoto pohledu není moc vidět. Je uprostřed vsi hned vedle hlavní silnice na Petrovice. A kousek od něj odbočuji doleva z hlavní k našemu domku nebo k prababičce. Ta je ještě o 500 m dál.




Dneska ráno jsem byla na hřbitově, obec nechala postavit držák na kropicí konve, bývala tam jen jedna, teď jich je víc. Je taky opravená studna na zalévání. A taková byla dneska mlha.




Temný stín mojí základní školy.....




Tohle je pohled na rybník, cosi tam hlučně plácalo a cákalo, byl to kačer, co je na fotce jako  malý tmavý bod maličko pod středem vlevo od poloviny....hihihi.




Rosa na klasech trávy.




Asi václavky, ale ty nepoznám, tak nesbírám.




Houby už jsou špatně mezi spadaným listím vidět. Taky jsem dneska byla v louce naposledy.



Tak, to bylo dneska...a má prý tak špatně zase být o víkendu, nevím. Já mám lékařskou středu a pan Há čtvrtek. Tak uvidíme, co bude dál.

Hezký den všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu