sobota 22. června 2024

...tak dneska

 budu psát v úplně jiném ovzduší než bylo včera.

 Včera bylo od rána parno, na teploměru ve stínu v ložnici jsem po poledni zaznamenala 34 stupňů, dcera říkala, že ve městě 32. Musím počítat sálající teplo z panelů a zateplení domu.Takže jsem si jen nechala poslat recepty, zaregistrovala je v Benu lékárně. Odpoledne psali, že je mám připravené. Ale do toho horka se mi nechtělo a dcera mě varovala, ať sedím doma ma zadku...Tak jsem uklízela, luxovala a taky se u toho zapotila. Měla jsem zavřené žaluzie a větrák šel naplno...Večer už jsem ale měla depresi z ticha....Nebe se zatáhlo, ale horko nepolevovalo. Nemohla bych žít v tropech.

No a pak už jen bouřky za sebou, nejvíce se ale vyřádily na jih od nás, tam hřmělo nepřetržitě, jako hluk kolony těžkých strojů/tanků. U nás taky blesky a hrom, ale maximálně se to vybouřilo jinde. Zlínsko, Brno ????

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-v-jiznich-cechach-padaly-kroupy-velke-jako-golfove-micky-40477411#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Ráno jsem vstala a sotva jsem udělala pár fotek z balkonu, začala maxipřeháňka.



A zatímco píšu, je venku další průtrž mračen i s bouřkou. Zase trochu mimo město, ale deště dost. Trochu mi to bere plány vniveč.
Chtěla jsem si za chladněji zajet do Benu lékárny vyzvednout léky, na otočku, hned jak otevřou. Takže budu muset využít nějakou "díru" v dešti. Na oběd přijde dcera. Ondra jel do Vamberka na poslední zápasy ve fotbale, zeť se Simonkou jeli na chatu, kde jsou i spolutcháni.
My s dcerou pojedeme za panem Há, pak k nim a přespím tam. Zítra po obědě to samé. S tím, že cestou zpět mě odveze domů.
Takové jsou plány.....

Klidný mokrý víkend všem
Vody je třeba.....
A zdraví.....
💖💗❤💙💚💛💜

A ještě něco pro pobavení za deště.....
Pokus o odlehčení mých textů.....


💑





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...pěkně se nám

 ochladilo.... Dnešní nebe je opravdu proměnlivé. Lakonicky, řečí předpovědi počasí, je polojasno. ...knihovna v části Vily paní Lipčíkové.....