sobota 6. ledna 2024

...venku je

mlhavo, pošmourno, vlhko a hodně hnědě....Hlína, stromy bez listů odhalují blízkou křižovatku a to mne netěší. I ten hluk je větší.

Včera/pátek jsem byla ve městě v lékárně/Benu a rezervace receptu, a na malém nákupu. Bylo stejně hnusně jako dneska, domů jsem si udělala okruh městem tramvají přes zastávku hlavní nádraží. Město vypadalo umytě, díly lednovým dešťům, hihihi.

Dneska ráno jsem vstala s předsevzetím, že odstrojím stromek, uklidím vánoční dekorace a vyluxuju, vytřu. Jo, mám to za sebou. Za chvíli půjdu vařit a odpoledne přijde dcera s rodinkou na"kafe".

Už chvíli sem chci dát několik vedeí, která mě zaujala mimo mojí skupinu oblíbených.

Tak například Ivka a její pletací návody. Na tomto videu rady, jak uplést jednoduše svetr shora, výpočty, ukázky JAK plést...moc pěkné.


💖💗

A něco podobného ve slovenštině.
Všehochuť.


💙💚

A ještě jedna nakládaná ředkev..od Maangchi...dongchimi.
Taky udělám, musím objevit vhodnou cca 2 l nádobu.


💛💜

Jo a taky mi přišel balíček od eshopu www.e-rucniprace.cz, Narazila jsem na něj kvůli hledání měřiče na tlapku u ponožek. Tak jsem si objednala měřič i pár drobností, hihihi. Ten měřič na fotce není, ten jsem dala jinam a při focení jsem na něj zapomněla.....Stejně jsem si HO představovala jinak....
Několik větších značkovačů jiné barvy než mám, inspirace v prvním videu....Malé vyšívání pro holčičku, snad bude jednou Simonka chtít....dětský "výrobník" šňůrek....dvě melírované příze a jedno duhové klubíčko s mlhavou představou, co s ním, hihihi.
Taková jsem já.


Tak a jdu vařit.

Klidnou sobotu všem.
💖💗💙💚💛💜









1 komentář:

  1. Miluško zdravím a nejdříve Ti přeju vše nejlepší v novém roce, hlavně hodně zdraví celé rodině, klid a pohodu. Shodou okolností měřidlo na ponožky sháním právě teď taky, na e-shop se podívám. Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...