neděle 6. listopadu 2016

....jen vyprat

a bude hotovo....
Včera jsem zase nemohla usnout, jenže proto, že jsem měla strach, že mi nevyjde vlna na druhou rukavici. Ta základní, šedá. Ale vyšlo, o fous, navíc jsem radši každý palec udělala jinou barvou, tak mi dokonce tak 6 metrů zbylo....
Tady byla hotová jedna...., pohled na kruhovou jehlici 25 cm. Musím si objednat ještě jinou velikost, docela se mi to osvědčilo, zkusím na tom plést i ponožky...malé, maličké....


Jeden palec je světle zelený, jeden světle hnědý. Ještě jsem nenapsala, že tento kit se jmenuje "Les".
Ještě je vyperu v lázni s přípravkem na vlnu a uvidím, co to udělá, je to tak psáno v návodu od Vlněných sester, tak to má asi své opodstatnění.
Bude to asi jako u Donegalu, co jsem si objednala  od paní Jany D.
Tam se vysloveně píše, že je to vlna bez jakékoliv úpravy, přímo z přádelny, A je "naolejovaná" a záleží, s jakou chceme pracovat. Já si včera udělala "vzorníček" a pak to vyprala.
Hezky se mi s vlnou plete jako takovou, nepranou, jen musím rozhodnout velikost jehlic.
Nalevo je pleteno na tři a půlkách, napravo na trojkách. Musím si to nechat projít hlavou, Ty slabší jehlice dělají tu pleteninu hustší ale mně se víc líbí struktura pleteniny vlevo....Nevím, nevím..


Tak mám nad čím přemýšlet, vzor na svetr mám taky v hlavě, tak uvidím.

Jdu vařit, bohužel, jen pletením není člověk živ.
Venku je hnusně, mlha, mokro, tak už vím, co budu odpoledne dělat...
Hezký den všem.


1 komentář:

  1. Milky, pár dní som tu nebola a ty toho máš nového!
    Ja teda vlny nekupujem, i keď vždy v galantérii po nich poškuľujem. Kedysi som veľa štrikovala a nakúpila toľko vlny, že jej mám plný kufor. A v lete som veľké vrece dostala od Lenky, je po jej mame - mojej sestre. Takže aj ak by som sa do niečoho pustila, musím len zo starej vlny :-)
    Tie akože rukavičky sa mi páčia, pekne si urobila ten palec, postupne, to teda ja neviem. A vôbec neviem robiť podľa návodov, to som nikdy tak nerobila.
    Píšeš, že budeš robiť sveter z frkanej vlny, tak to sa teším na to, bude krásny, asi ani nejakú extra vzorku netreba, lebo vlna je krásna.
    To s tým spaním je nebezpečné, presne ako sa obávaš, aby si človek nevymenil deň s nocou. Ja si skoro kaťdý deň musím poobede zdriemnuť a tieť to nemám rada, ak prádem neskoro zo školy a unavená, lebo potom driemem neskoro a cítim sa nanič celý večer.
    U nás dnes celý deň hrozný, dážď a smutno.
    Maj sa fajn!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...ano, upadla jsem

 v koupelně a mám zlomená žebra. K této přesné informaci jsem dospěla po dvou dnech utrpení, jednoho celkem krátkého času ponížení před zdra...