úterý 8. prosince 2015

...tento soudek

je zase úplně jiný, než je u mě zvykem....

Dnešní den jsem započala odběrem krve na hematologii, poté jsem si sjela do města do galanterie pro další ponožkovku....Vrátila jsem se do čekárny poradny, načala jednu ponožku, poseděla, popletla, pohovořila s paní doktorkou, vyzvedla léky a šup šup domů na kanapíčko k jehlicím. Mám tedy ponožky rozdělané dvoje...průměr na den = 3 ks.
Léky sníženy, ale taky i mé tělesné výsledky jdou pomalu do mínusu... Ach jo. Musím se radovat z jiných věcí...vnoučka, dcery / i zetě,že/, že jsme všichni JINAK zdraví, i moje maminka, ta má elánu za dva...díkybohu.


Při psaní seznamu na pečení jsem zjistila, že mám nadnormativní zásoby chlebových mouk žitných i pšeničných. Tudíž budeme chvíli péct chleba doma v pekárně, aby se to využilo beze ztrát.... Zase jsem v TV slyšela, jak se vyhazuje kvantum jídla do popelnice...Jak je tam polovina žitné, tak tolik chleba nevzejde. Uvidíme, příště změním poměr ve prospěch pšeničné. O kousek, ne půl na půl.


Když jsem šla z lékárny, narazila jsem na tento časopis, nevěděla jsem, že máme časopis....hihihi....


Trošku jsem si odpočinula od drátů, popovídala s dcerou a vnoučkem, šli péct perník na plech ??? nebo nějakou "buchtu", Ondra rád vaří, váží, míchá.....
Zítra mě čeká další pochůzka po lékařích, navařeno ještě mám, máme tento týden čočku 3x jinak, hihihi. Včera s hráškem a kuřetem "po italsku", dneska s párkem a okurkou klasika a zítra podusím polévkovou zeleninu a přidám k ní zbytek čočky a volské oko...Tohle poslední dělá často moje maminka z takových těch směsí na polévku od Natury nebo od koho, zezadu na pytlíčku je vždycky nějaký recept....Já mám ráda hrstkovou, tam je směs všeho a jde to udělat jako polévka nebo jen jako příloha pro dva. A taky jsem minule vyzkoušela sušenou směs na boršč. V Billle měli celou řadu zdravých sušených směsí, tak jsem uvařila kuřecí prso, nakrájela nadrobno, pak 2 brambory na kostičky, k tomu tu namočenou směs, pěkně červenou od řepy a vonící koprem...Bylo to moc dobré, jak řekl pan Há, boršč pro dítě, lepší chuť to mělo bez smetany.
Nějak jsem se rozepsala....Vždyť říkám, jiný soudek.
Hezký večer všem.

4 komentáře:

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu