čtvrtek 6. dubna 2017

...včera

na srazu důchodek jsem si domluvila s Evou půjčení knihy. Setkaly jsme se ráno u Lidlu ve Všebořicích. ještě, že jsme si vše podstatné řekly včera, dneska byla zima a silný studený vítr, který nám slova doslova trhal od pusy. Ona běžela do řeznictví a já na malý nákup, pak honem do města, koupit kokosový olej aj. drogérii... A nezůstalo jen při tom, ještě jsem si nakoupila  na trhu bylinky v květináčcích a jahody.Takže jsem přijela domů pěkně naložená a schvácená...

Ve Všebořicích / čtvrť města směrem na Teplice /mi ujel trolejbus do centra, tak jsem si těch 20 minut čekání zkrátila cestou na další zastávku. cestou jsem udělala špionážní snímek přes plot jedné zahrádky.A jela jsem autobusem přes Klíši a zase jsem viděla dlouho neviděné. Prostě výletní den.


A tady už se blížím k Bukovskému rondelu, jedna z mála dávných kruhových křižovatek ještě z dob před.... S jinou předností, pozor !!!!!


Tady už stojím na zastávce, přede mnou ta zeleň je bývalá zástavba Bukov, všechno shodili ještě komunisti, od té doby se tu postavilo jen několik panelových domů a nic. Tak je tu pěkně větrná díra...
Na kopci oprýskaná střecha bývalého plicního sanatoria s dlouhou minulostí, sahající k "uhlobaronům", kteří ho postavili pro svoje horníky.
V současnosti je součástí nové Masarykovy nemocnice nyní Krajské zdravotní...., to jsou ty paneláky na horizontu vpravo.


A ještě jeden pohled na Krušné hory v dálce, pod nimi vede dálnice D8 do dvou posledních tunelů na našem území a za horami už je Německo.Po dálnici otázka 10ti minut od tunelů.


Všechno jsem porovnala, pan Há se vrátil z převazu, na stehy jde až v úterý. Teď si šel lehnout, má toho taky dost.
Já si půjdu číst a odpoledne bych chtěla ušít zavinovačku.

Tak jdu.
Hezký den všem.


2 komentáře:

  1. Dneska je venku skutečně ošklivě, ten vítr mě překvapil. Já si vyšla docela na lehko a přitom bych unesla čepici i rukavice, ruce mě pěkně zábly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, pohled z okna trochu klame, o tom jsem se přesvědčila i já...ale i o tomhle je jaro...hezký den. Díky za návštěvu.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu