čtvrtek 12. ledna 2017

..jak jsem řekla,

tak se i stalo. Včera večer napadlo 15 cm nového sněhu, skoroúplňkový měsíc pak v noci zářil na nebi, studeně foukalo. A bylo -12.
Ráno +1 stupeň, trochu to na chodnících a silnicích povolilo, ale pořád je zima. Psí.
Ráno jsem nemohla dospat, potřebovala jsem jet do galanterie pro nitě aj. Byla jsem tam tip ťop po osmé, leč obchod zavřený...Za chvíli přiběhla paní prodavačka, měla problémy s cestou autem do města. Takže na kopcích okolo moc netaje, jen se převaluje sníh po cestách..a moc se neprotahuje a nečistí. Nevadilo mi to, měla jsem radost, že vůbec dorazila.
Nakoupila jsem nitě, stužky a stuhy, malilinkatá zvonítka do šusťátek tahátek pro mimi, co budu šít pro prasynovečka. Ještě jsem taková neviděla, mají tenký jasný zvuk, dám tam asi tři.
No a nedalo mi to, abych si v předsíni nenandala na žehlící prkno své nákupy. Myslím tím i látky, co včera přišly.
Nějaká plátna, dva úplety. Z toho zeleného s příšerkami budu šít podle Ottobre kalhoty a pak i triko ze šedé, kterou už mám déle. Tohle se mi líbí. Zaměstnám i pana Há, okopíruje mi střihy z přílohy.
A na fotce ještě chybí kus huňatého vatelínu a sáček výplně do polštářků.


Začal mi kvést hvězdník, co jsem si ho koupila o vánocích, tentokrát bílý.


Pan Há mi přinesl z garáže další hvězdníky, různých barev, které mám koupené a nebo od maminky. Už začínají vystrkovat růžky. Ten poslední, červený z podzimu, ledva odkvetl tak šel  "na odpočinek" do špajzu, co máme v mezipatře. Aby si odpočinul a později na jaře ho vyndám znovu na světlo.


Jdu.
Něco dělat.
Hezký den všem.

4 komentáře:

  1. No to je parádička! :-) Od té doby, co jsem čuchla k šití, nákupy v galanterce miluji, hrozně ráda se přehrabuji všelijakými těmi věcičkami a látkami co tam mají, člověk by tam z fleku nechal celou výplatu! :-)
    Nakoupila sis krásné látky, moc závidím, těším se, až se nám pochlubíš s již ušitými výtvory! Tak ať se šitíčko vydaří! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Muzu se zeptat vam kvete hvezdnik vickrat jak jednou za rok? Mne prave odkvetl a premyslim jestli zalevat dal kvuli listu a v lete prestanu jako vzdy nebo jestli je i jina varianta pestovani ☺ dekuju Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loni mi jeden kvetl 2x, tak uvidím letos. Po odkvetení by měly listy jít pryč, chvíli nezalívat a pak to zkusit zase dát na světlo,teplo a zalívat. Uvidím.Díky za návštěvu a hezký večer....

      Vymazat
  3. Super nákup! A ja tiež, ako Lucie, rada chodím po galantériách a metrových textiloch :-)
    Hviezdnik sa u nás volá amarylis, pestovala ich moja sestra, rôzne farby a veru jej niektoré kvitli aj 2 krát za rok. V lete boli na dvore na slniečku a to im asi prospelo a kvitli. Potom vždy o takomto čase začali rad radom do pol jari.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu