úterý 23. června 2015

...mohli bychom

jet na domek, auto už je zase v cajku, věci skoro připravené....ale nechce se nám z "tepla" bytu do vychladlého domku, kde venku je cca 8 stupňů tepla....zimy ???? Na léto zimy.
Tak jsem včera dopoledne přemýšlela a vymyslela jsem si práci.


Moc se mi líbil postup šití této deky, tak jsem ze syslírny vyndala balíček látek z mého fialového období... Pomocí "pravítka", o kterém jsem psala kdysi tady http://tolepjetbude.blogspot.cz/2015/04/to-se-bude-opakovat.html....jsem látky rozřezala, přidala bílou a začala šít...Při šití pod jasným světlem jsem zjistila, že látka je smetanově bílá a z rubu bílá, naštěstí včas, abych nepřišívala čtverečky jeden rubem a jeden lícem....prostě už slepnu, hihihi...
Samozřejmě jsem předtím počítala a ušila všechny proužky najednou, mám teď 3 hromádky, ze kterých se snažím složit jednotlivé bločky, kus za kusem...Nebude to tak kontrastní jako u Jenny, mám látky světlé i tmavé, ona hlavně tmavé. Ale baví mě to a zase zmizí něco látek a snad si budu moci zase něco dokoupit....hihihi....Ne, zatím ne.
I když dneska jsem dostala další inspiraci na Vánoce.....od  Látky pro vás. Jsou opravdu moc pěkné, ale odolám, zatím. Pak už nebudou....V upoutávce byly použité na šití ve stylu, kterým šije třeba Lynette Anderson....
A zpátky ke mně....Venku je hrozně, jen těch hrozných osm stupňů, hory mraků a chvílemi prší....
Pan Há přišel z nákupu, já šiju, na chodbě nám strhávají linolea, i na schodech, a budeme mít nová. Pěkný rámus a spousta špíny, co je za ta léta pod tím.
V kuchyni syčí papiňák, půjdu vařit, po obědě šít, pak jedu do města. Musím do DM drogérie, pak do Spořitelny pro novou kartu a v neposlední řadě, máme dneska "důchodky". Asi poslední před prázdninami. Mám toho dneska dost.

Hromádek vypadá víc než tři, ale to je proto, že se v tom hrabu a hledám trochu barvy k sobě.


Už hotové, čekající na žehlení, bude hromadné....



A tady je důkaz, že si počasí nevymýšlím...



Přeju všem, aby se to už konečně vyletnilo...a hezký den.

2 komentáře:

  1. Fialová deka by se mi hodila (teda jestli monitor neklame, vidím fialovou), dcera je na ní ulítlá a pořád slyšim kdy už bude:-))) Jednu mám rozešitou, ale prý má být hodně tlustá, tak tam asi dám tři vrstvy vatelínu:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti teda nezávidím, já se přiznám, že prošívání mi vadí už u jedné "baculaté" vrstvy...Obdivuju tě...Já nejradši šiju topy, pak už míň...než je hotovo, to jsem pak nabuzená na další....hezký den....

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu