středa 22. července 2015

...tři dny

horka se střídají se třemi dny pod mrakem.
V neděli dcera vezla zetě do města na vlak, u nádraží teplota přes třicet,  mimo město lehce okolo třiceti, ve vesnici dole pod námi  28 a u nás 26.....
Dneska je den uprostřed....jdeme dopoledne do lesa, možná najdeme nějaké borůvky...
Tak jsme byly na borůvkách, pak vaření, prádlo....trocha spánku všech....po poledni. A teď  venku u bazénku, ve stanu a O.s dědou v dílně kůlně.
Já musela na chvíli do chladna kamenného domku, jedna zee chvilek, kdy mi to nevadí....že je uvnitř chladno. Jiné je to za nízkých teplot venku. Ale na to teď není jediná myšlenka.

Trocha vody jako kafe....hromada kamení na zídku neubývá, na stavbu není sil....  A poslední dřevěná kůlna je zepředu ještě stabilní, zezadu luftuje....maximálně do jara....Na spoustě stránek jsou krásné domy, domky a chalupy, ale nám už s panem Há nezbývají síly...a peněz moc není...tak pomaloučku, polehoučku...jen to už, hlavně ve věku pana Há, nepřehnat. Ale....mám to tu ráda i přes mnohé nedokonalosti.




..stačí se podívat doleva, do zeleně...


Dávám sem méně kvalitní fotky z tabletu, ty z foťáků se mi sem dlouho a těžce stahují. Moje letošní begonie.

P

Až se zima zeptá....


Jdu ven, zase se nechat podusit, byť  pod slunečníkem.
Hezké dny a večery všem.

2 komentáře:

  1. Nebudeš tomu věřit, ještě jsem nic takového nezažila, klid, nikam nemusím, všechno v klidu..... Po dlouhých létech chození do práce, služeb nad úvazek na jiném oddělení, pořád nějaké sstaarosti, hlavně s nemocemi pana Há...má už přes 40 let cukrovku a stáří zdraví nepřidá... Tak teď mám už jen starost o něj....a radosti s mládím....i když se člověk strachuje i o ně. Kolegyně Božena kdyssi řekla....malé děti, malé starost. Jak vyrostou, máš strach o ně, přibudou partneři, děti, začnou stárnout rodiče..tak je starostí a strachu dost.... To jsem odbočila, viď...Proto jsem vděčná za každou šťastnou chvilku.....Děkuju za návštěvy..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu