rosničkáři slibovali bouři, ale asi uhnula jinam. Zatím, ťuky ťuk.
Byla jsem v knihovně a pak na malé procházce. Sluníčko docela hřálo, ale chvílemi jsem se ocitla v listové bouři. Když víc zafoukalo a větve pustily lisy jako sníh z oblaků. Ale neumím to vyfotit.
Než jsem vyndala a spustila mobil, ta velká "přeháňka" listů byla pryč. Na dalších fotkách jen proti obloze pár černých skvrn, letící listy.....
Na další větší zafoukání už jsem tedy nečekala.
Většina stromů je ještě olistěná, jen kaštan už je holý.
Včera jsem vařila zase jednou z krabice z Rohlík.cz. Ale dcera říkala, že v Albertu mají tyto krabice taky, i jiné "příchutě" a maličko lacinější.
Je potřeba mít ještě kuřecí maso, rýže a olivový olej. Ale lze dělat jen "vegetariánské" bez masa.
Já namočila rýžové koláčky a pak cca 8 minut vařila. Koláčky jsou z asijského obchodu. Místo rýže.
Curry madras. Ještě k minikvětáku jsem přidala rozdělanou velkou poslední růžičku z jiného květáku.
Krabice obsahuje malý květák, rajčata, červenou papriku, cibuli, limetku, feferonku, sáček s kořenící pastou a kokosové mléko v krabičce.
Umyto, vše nakrájet a může se vařit podle návodu na pásce.
Po scezení rýžových koláčků jsem je přidala do hotového pokrmu.
A dobrou chuť.
Objemově 3-4 porce s kopečky rýže. A je to hotovo za krátkou dobu. Protože nekrájím feferonku na kousky a dávám jí tam celou, má to jen lehce pálivou chuť, velmi lehce. Protože zbytek pálivosti překryje kokosové mléko.
Jak říkám, mám tyhle zeleninové krabice ráda.
💜
A ještě něco sem dám. Finka v předminulém videu ukazovala pečení koláče, ale hlavně byli s manželem na houbách a přinesli několik kbelíků lišek. To video jsem nějak přehlédla....A je tam i pro mne "exotický" recept na houbový džem/s cukrem....A lišky do mrazáku.
💙
Jdu něco dělat. Plést asi.
Dcera je v služebně v Praze a o děti se stará taťka na nemocenské...Tak můžu v klidu tvořit, jak říká vnučka.
Klidný den všem.
💖💗❤💙💚💛💜
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...