A je skoro po víkendu...
Letošní, ještě ne celá, úroda bobu "svinského".
A tady je vyloupaný.Takhle zelený mladý má chuť jako hrášek....
Naše letošní první brambory, první řádek, 8 "hnízd".
Vše přeneseno do kuchyně a hurá na vaření.
Zelí ze zahrádky s cibulkou a česnekem, na to opečené okořeněné kotletky, na to nasypané boby, pokapáno olivovým olejem, posypáno trochou koření...sůl, pepř, čerstvý vavřín a maličko koření na grilovanou zeleninu....Pečeno v titanovém hrnci na sporáku cca 45 minut. bylo to dobré.....K tomu vařené brambůrky tj. ty nejmenší....
Na fotce ještě ingredience na koláč pro pana Há - diabetický - hrnek polohrubé mouky, 2 zakysané smetany, 1 vejce, 3 lžíce práškového sladidla, prášek do pečiva.Zamíchat, poklást ovocem, dneska meruňky. Má na tom být ještě posypka ? žmolenka ? drobenka ? , ale pan Há to nerad.
Připletl se tam ještě škrob ve spreji, ale ten jsem převezla zase domů, na škrobení deček dojde až ve městě.
No a tohle je záběr z jiné kuchyně, ve městě, hotový koláč převezený i s formou, zbytky meruněk, poslední dvě mooooc dobrá letní jablka "od vietnamců" v pátek kg za 22,0 Kč... a dvě kvítka z venkovské zahrady....
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...