pondělí 27. března 2017

...doufám,

že tohle je už doopravdy jaro a zůstane s námi.
V sobotu jsme jeli na celý den na domek. Uklidili jsme zahradu, vyvětrali, zprovoznili vodovod, připravili sud na dešťovou vodu. Sebrala jsem přibližně pět náručí suchých větví okolo stromů. Sousedka mi říkala, že minulý týden strašně foukalo, naše stromy se ohýbaly jen jen prasknout...oni žádné nemají, jejich domek je novostavba asi 6 let....A pak jsme koukali, že nám na nájezdu přistála plechová reklama z vedlejší hospody. Ta prý už zase nemá pronájemce.  Bylo krásně, foukalo na jihozápad, tak jsme to všechno spálili, tentokrát bez buřtíků. Ještě je nahoře brzo na zeleno, ale už něco málo  kvete a cibuloviny vyrážejí ze země.


Takový byl nedělní večer.... Po obědě měl pan Há nástup v nemocnici, cestou domů jsem udělala několik fotek, ve městě je jaro pokročilejší než u nás v kopcích. Taky bylo nebe nádherně modré, jako u moře...Dneska to tak není. 


Dneska jsem vstávala brzo, zajela jsem na nákup do Lidlu. Potom jsem umyla okna, pověsila záclony a závěsy, osprchovala všechny kytky a vytřela. Něco si ještě nechávám na zítra, pak už snad pana Há pustí z nemocnice.


Zítra zajedu někam koupit velký květináč, této kytičce se u nás moc líbí ...


Pan Há ještě není po operaci, asi okolo třetí hodiny, půjdu se na něj po čtvrté hodině podívat.
Jdu.
Udělat si čaj.
Chvilku si číst, ale to mi moc nejde, chce se mi spát.....

Hezký jarní pracovní i nepracovní den všem.

5 komentářů:

  1. Držím pánovi Há všetky prsty, nech všetko bude najlepšie, ako sa dá!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné fotodokumentace ;) a jestli se můžu zeptat kde bydlíte když máte tak pěkný výhled z okna :) Taky jsme měli takový výhled směr k lesu a louku před barákem ale minuli rok na něm začli stavět nějaký takový projekt takže se nejspíš s výhledem můžeme rozloučit jelikož bydlíme ve 2 patře. Ale tak si do toho lesa mužem zajít aspoň na procházku.

    OdpovědětVymazat
  3. Jako bydlení pěkné, co si budeme. Mají to i tady? Protože bych měl zájem o něco podobného, co je na fotkách, prostě českou klasiku. Nejsem náročný. Ale lokalita už bude horší, to si nenalhávám. No nic, půjdu zase snít. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já už bych do paneláku nikdy nešla. Bydlela jsem 5 let v 6. patře socialistického paneláku a od té doby se u mě rozvinula fobie z výšek a z výtahu. Když už bych šla do nějakého bytu, tak něco nového. Tohle ale na mě působí zrovna tak. My už se ale dávno přestěhovali a našli byt zde.

    OdpovědětVymazat
  5. Na tenhle druh bydlení vždycky rád vzpomínám, ale asi bych se sem nikdy nevrátil. Stěhoval jsem se minulý rok. Téměř všechno jsem koupil nové, abych neměl moc práce. Nábytek byl jednoduchý, ale žena měla problémy se spaním. Zkusili jsme novou matraci, kterou mi doporučili tady. Ukázalo se, že to opravdu pomohlo.
    Hezký článek, přeji hezký den...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska jen

 čtenářské okénko. 💕💖 Při sledování novinek eknih na kosmas.cz jsem zjistila, že vychází už třetí pokračování knih o zvěrolékařce, odehráv...