čtvrtek 9. listopadu 2017

...sešlo

se nás na důchodkách málo, jen zdravé jádro. Ale byla jsem na jednu stranu ráda, když je nás hodně, spousta věcí, a slov, mi unikne ve všeobecném "hospodském" ruchu.
Ještě před návštěvou hospůdky jsem byla nakoupit v obchodě s korálky v Pařížské ulici něco potřeb na výrobu značítek na pletení a potom v obchodě https://www.m-latky.cz. A tam za mnou přišla i moje dávná spolužačka a kamarádka Dana, šla do stejné hospody na setkání se svými....a zahlédla mne vstupovat. Chvilinku jsme povídaly, i paní majitelku obchůdku s látkami jsme zatáhly do řeči.  Dana taky šije, krásně, precizně a trochu jinak než já.....Jsem moc ráda, že jsem jí potkala.
Byl to hned fajn den.

Dopoledne jsem ušila malé S. knížku na čtení, trochu zvonivou, trochu šustivou, můj první pokus.


Je ošklivo, mlha, mrholí, jen 6 stupňů, na podtržení hnusoty počasí je při pohledu z okna vidět halda "objemového odpadu" u popelnic. Skříňky, židle, police, otáčivé židle, střídají se tu prohlížeči.....odpadu a v tomhle počasí a přítmí je to smutný pohled. Doufám, že to brzy odvezou, vzbuzuje to u mne velmi skličující pocity....Minule to tu čekalo na odvoz několik dní a pak to bylo roztahané po celém okolí......Při vyklonění z okna vidím v naší ulici tři takováto místa s hromadami nepotřebných věcí.



Měla bych napsat něco optimistického, ale nějak na nic nepřicházím. Vlastně ne, musím myslet na včerejší setkání.
Maličko budu šít, vařit, telefonovat s maminkou a než se naděju, zase bude podvečer a brzká tma.

Jdu.

Hezký den všem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu