čtvrtek 2. února 2017

...dneska má

moje starší sestra Ludmila narozeniny...Všechno nejlepší a hlavně zdraví....
Já od rána něco kutím a přerovnávám. Hned brzy jsem byla na nákupu, ovoce, zelenina apod. věci, které si chci vybrat podle sebe. Pan Há kupuje jen to, co má napsané, přesně.
Ten jel, mimochodem, pro maso na rozlítané ptáčky a párky do Globusu. To má napsané...A taky bude zase na chvilku mezi jinými lidmi a projde se. Nemá nic jiného, tak nebude ani moc zatížený.
Já si v klidu naložila kimči a danmuji.
Ani jsem si nevšimla, že se na stole "povalují" papírové peníze....asi pana Há, nevím.


Venku je -4 a mlhavo, lezavo. Taky už tam dneska nepůjdu. cestou z obchodu v autobuse vedle mě strašně kašlala jedna paní a vůbec, byl to takový frkající bus, Samá mládež nebo senioři. Střední generace maká...asi.


Svetr zdárně pokračuje.


Za chvíli půjdu vařit a pak se uvidí.
Strašně rychle jsem vplula do seniorského období. Už mám vytvořený svůj rytmus a po práci=zaměstnání, se mi nestýská. Jen to "pokecání" mi chybí. Myslím si, že jsem se na důchod těšila a jsem ráda, že jsem šla a nezůstala ani hodinu navíc.  Možná, kdyby byl pan Há mladší, tak by to bylo něco jiného. Ale takhle jsem radši s ním....
Mlha houstne a šeří se.
Jdu.
Na kávičku.
Chvíli si číst, mám něco nového a to mě dost zaujalo....

Hezký mlhavý i nemlhavý den všem.


3 komentáře:

  1. Milky, když tady čtu o nakládání "kimči a danmuji", chvilku přemýšlím, jakou řečí asi mluvíš.. :-D Copak to je to kimči a danmuji? Jsou to ty plněné sklenice? :)
    Svetr bude mít krásnou barvičku, líbí se mi, jak bude žíhaný.
    U nás se dneska rozpršelo, to budou ve městě břečky. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kimči je nakládané čínské zelí s mrkví, cibulkou a kořeněným feferonkonovým nálevem https://www.youtube.com/watch?v=eTucCw1w6Ak&t=5s a danmuji je korejská nakládaná bílá ředkev v kari nálevu s rýžovým octem...https://www.youtube.com/watch?v=1Pzd5op36fk moje oblíbené viry vyhánějící zeleniny....
      Tady taky prší, mlha, má přijet dcera s rodinou z Olomouce, pan Há vyšiluje nad jejich cestou...já tedy taky ale nemluvím o tom, to by tady byli dva zmatkaři....hezký večer...Milada

      Vymazat
  2. Milky, vidíš a ja pre to pokecanie s kolegyňami a žiakmi stále chodím do školy, ale iba na 3 štvrtinový úväzok. Už som povedala, že len do konca školského roka. Vždy, keď prídem zo školy domov, poviem mužovi, že som rada, že som zas pri ňom. A vyšívanie a šitie ma tiež teší stále, blogovanie takisto. S mužom si doma rozumieme, tak ako vy, čo napíšem, splní :-)))
    Tie tvoje zeleniny ma lákajú, do chu podľa teba som už robila párkrát, ale keďže to jem iba ja sama, trvá mi dlhšie, lebo málo sa toho urobiť nedá :-)
    Určite vyskúšam aj tieto dve špecialitky :-)
    Svetrík vyzerá parádne, snehu máte až-až, povedala by som, že viac, ako my.
    Pááá

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu