středa 21. prosince 2016

...jsem

osoba klidná, rozvážná a občas pochybovačná...Například momentálně pochybuji o tom, že se nic neděje. narážím na to, co se stalo v Berlíně. Ne, není to daleko...ne, on klidně může být i u nás...ne, chlácholení typu...nenechme si kazit vánoce...jsou podle mne špatné. Naopak, radujme se, veselme se, ale buďme ostražití. Ostražití  vůči své osobě a rodině, ale i všem těm "našim" okolo. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech...staré známé pořekadlo. 
Tak prosím, radujme se, veselme se, ale mysleme u toho ..... Myslím si, že nejhorší variantou je strkání hlavy do písku a tvrzení, že nám se nemůže nic stát.
Dneska je venku zase pod mrakem a lehce mrazivo. na kopcích mlha, jinovatka a námraza.Dopoledne jsem ještě zaskočila pro pár maličkostí, jako třeba tvaroh do štoly, plnotučnou hořčici do salátu apod.
K obědu rychlovka, špagety a omáčka s hlívou ústřičnou. Ne, že bych někam spěchala, ale u plotny trávím čas jen nutně potřebný. Občas říkám, že už mám své odvařeno, odpečeno, takže co udělám, dělám s láskou a ráda...

Stůl v kuchyni jsem trochu zvánocovatěla, zalila kytičky, přivřela topení, aby si nepřipadaly jako v sauně....


Přinesla jsem živý stromek v květináči, aby si pomalu zvykal, sice tomu tak brzy neholduju, ale možná mu dám i ozdobičky, maličké kouličky. Je pravdou, že změna je život.......dneska nějak hýřím pořekadly.


A taky jsem postavila keramický betlémek, na stolku svítí voňavá svíčka a musím vyměnit vodu ve váze malému stromečku s kořínky...


Pletu další ponožky a sleduji vývoj v Německu a tak vůbec. Trápí mě to, opravdu bych chtěla mít tu správnou vánoční náladu, ale nějak mi to nejde. Jsem celá můj tatínek, taky pořád myslím na jiné lidi, aby.... a kdyby.....

Abych na něco nezapomněla, tohle je můj synovec Jirka a "prasynovec" Petřík. Já vím, že se tomu vztahu říká jinak, ale pro mne je to takhle jednodušší. Dneska mu je 18 dní. 



...muchláček, co ???
Ať jim pěkně roste a mají z něj jen samou radost.....


Dneska končím s těmito radostnými fotkami.
Přeji krásný předvánoční čas a pohodu....
a bděme, kvůli našim dětem...všichni....


2 komentáře:

  1. Je hrozné, co se na světě děje. Co tímhle násilím a válkou chtějí změnit, netuším... :(
    Jinak vyladěno vánočně to máte doma moc hezky, už se těším, až nám stromeček ukážeš i nazdobený. :) Líbí se mi ta myšlenka stromečků v květináči, i po Vánocích bude stromek žít dál.. a třeba udělá parádu i v příštím roce. :) Keramický betlémek je také bezva, my doma žádný betlém nemáme, ale moc by se mi líbil. Třeba mi někde nějaký padne do oka.. :)
    No a miminko... to je prostě nádhera. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milky, aj ja sa neviem odreagovať od diania vo svete. Berlín, nedávno v menšom Mníchov, ach veď v Mníchove mám syna a vnuka, len náhoda a je zle v rodine, tak ako v iných to je skutočnosťou, slzy sa človeku tlačia a nevie, čo robiť s tým. Kto o tom rozhoduje, kto poťahuje šnúrkami, a prečo to robí? Neviem :-(((
    Drobec je rozkošný, nech sa mu darí v živote!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu