neděle 30. srpna 2015

...docela to

bylo všechno na domku v pořádku, jen jsem ošetřila kytky v oknech, zalila je, obrala suché květy a lístky. Venku jsem prohlédla škody po srnách, co si už před 14ti dny pochutnávaly na hrášku, salátu, špenátu a červené řepě..Jen kopr jim nechutnal, a moc se nedostaly do fóliovníku, tak jen salát u předního okraje"vyzobaly".
Takže i druhá úroda je v ...vniveč.
No nic, hlavně, že všechno ostatní bylo, po našem velmi kvapném odjezdu... , v pořádku. Jen musíme posekat zahradu a dvorek, ale to až příště. Pan Há zvládl drobnosti, ale po obědě zalehl...Já si v té době odskočila za maminkou, slunce pálilo, ale u rybníka ani duše.

Nic moc jsem radši nefotila, jen květ ibišku, letos mi poupata neopadala jako v minulých dvou letech....Tak jsem měla možnost vyfotit jeden, hihihi.


Cestou od maminky jsem se zašla podívat na svá houbová místečka, ale letos nic nebude, je tu sucho jako ve Středozemí, každý krok praská tráva i větvičky pod nohama.
Tak jsem si jen natrhala kytku do vázy do města... 


A chryzantému jsem šoupla do pokoje...


Všechno halabala po převezení z domku, musím to roztřídit a uklidit. Něco zabalit do balíčku pro dceru.


Měsíc dneska ráno v 6....


..je bez mraků...


Ale my budeme doma. Pan Há mi s prací na domku moc nepomůže, zatím. Je jen mrzutý ze své nemohoucnosti, tak ho radši nebudu dráždit a vyjedeme zase příští týden...
Tak jsem, zatím, co ještě spal, umyla okno v kuchyni, sklo z venku bylo samý pyl a prach, prokouklo.
Ani si nevšiml....

Tak zatím...hezkou poslední srpnovou, i prázdninovou, neděli všem.


2 komentáře:

  1. Jó, úroda v .... to znám:-))) U nás letos děs, se na zeleninu asi vykašlu a budu pěstovat jen kytky:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

..ranní slunce

 poraženo temnými mraky od západu i východu. Slunce ozářilo pár hodin rána a už je zase pod mrakem, fouká a je nízká teplota, 6. Ale asi se ...