čtvrtek 9. dubna 2015

...doma,

kde to znám a kde je toho tolik, co dělat...Ale TAM je zase moje holčička a malý brouček babababa...někdy je to pro mne dost těžké...Nefňukej babko...

Toto je látka a náplet na sukni z Olomouce do Olomouce...Musím si u Bellet zopakovat přišívání nápletu k látce, někde mám uložená videa..


Tyto látky jsme objednaly v jednom obchůdku, který se specializuje na děti...http://www.unuodesign.cz. Je plný nádherných úpletů, jen pozor, ty ceny jsou za půl metru. Já vím, zkušené nákupčí si to hned zjistí....Ta s gekony je úplet, ta žlutá úplet/výplněk a to černé je náplet. Co je to výplněk nevím...ale je to maličko silnější, pevnější, méně pružný než úplet. Asi se mi z toho bude i líp šít...se mi líbí.


Včera jsem rozstříhala jedno triko od dcery na tento účel vyčleněné....hihihi...a nastříhla podle obkreslených tepláčků dílky. Hned jsem si při pokusu o ušití kapsičky ucpala stroj nitkami, hodinu jsem ho čistila. Znáte to, vše je na svém místě a když to potřebujete, tak to není...Hledala jsem na místech možných i nemožných takový ten plíšek-šroubováček ke stroji abych mohla odšroubovat destičku a dostat se k tomu chumlu....Nikde nebyla...No a nakonec jsem jí našla přisátou na magnetickém špendlíkovači zezadu....Tak jsem to vyčistila a nechala v klidu odpočinout do dneška, hlavně tedy sebe, že...vychladnout.

Ty látky byl první balíček, co jsem si nechala minulý týden poslat do Poštomatu, je to lacinější než poštovné a my máme jeden kousek od domu u Alberta. Ukázala jsem panu Há tento nový způsob a on mi odpoledne došel pro druhý balíček, který přišel od Zuzany U jehlic a klubíček, další obchůdek, který jsem objevila. Má momentálně výprodej a tak jsem nakoupila něco málo přízí na letní svetřík pro Ondráška a dvě klubka ponožkových přízí.


Přivezla jsem si od dcery kvásek, hned jsem ho dokrmila a nechala kynout přes noc, odebrala na další pečení do lednice a umíchala ručně chleba, a tohle je můj první český chleba podle Pana Cuketky...


Ta větvička ve sklenici je z Vinohrádek, kde lesníci čistí les a je tam spousta pokácených stromů. Tohle je odlomeno z jednoho poražence, panu Há se větvička líbila, připadala mu taková exotická..Tak jsme si jí přivezli až sem domů.


Dneska jsem vstala brzy, chci šít, pan Há jde po doktorech, to jsem vždycky neklidná, co zase kde najdou....nebo kam ho pošlou, je to vždycky od čerta k ďáblu a většinou naprd....sorry....Tím jsem chtěla říct, že stejně nepomůžou a hlavně vyberou body od pojišťoven...
Tak jdu šít, mám toho v plánu dost.
Hezký den všem...a zdraví taky všem....



4 komentáře:

  1. Jéje, zase nákupy:-))) No já se radši s tím nakupováním krotím:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, jsem nějak v mínusu...Slibuju sama sobě...

      Vymazat
  2. Ty jsi se doma jeste ani neohrala a uz zase jedes na plno ,krasne latky a ten chlebe vypada skvele a urcite i dobre chutnal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dneska brzdím, já to mám periodicky, střídám aktivitu na 250% s 0 %.....Děkuju za návštěvu a zdravím na druhý konec světa...

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu