čtvrtek 22. ledna 2015

..trochu ode všeho

možného i nemožného.
Když jsem mojí mamince říkala, že jsme vyjeli v jednu hodinu po obědě z Olomouce, po třetí byli v Praze a odtud doma ve čtvrt na šest včetně čekání na trolejbus...které bylo na této cestě nejdelší....hihihi, jen se podivovala. A zavzpomínala, jak jsem jezdili před 50ti lety courákem / bylo nás 5 a oba naši dělníci s malým platem, přídavek na jedno dítě 45,0 Kčs.../. Vyjeli jsme v půl páté ráno a dorazili ve čtyři hodiny odpoledne do Humpolce...a šli pěšky 2 km do malé vesničky Hněvkovice.
Ano, vzdálenosti se nám zkracují, velký klad současnosti.Ale možná i zápor, spěcháme....

Tentokrát jsme jeli s LEO expresem.
Cesta rychlá, na obrazovce vidíš jakou rychlostí momentálně jedeme, kde jsme na mapě, včas upozorňují na blížící se zastavení. V klidu si můžeš zakoupit občerstvení, jídlo i pití. O čistotě toalet ani nemluvím.
Zvláštností tohoto vlaku je jeho sestavení, je to taková žížala, když je na rovině, můžeš vidět přes celý vlak.
Byli jsme fakt mile překvapeni cenou, cestu tam jsme měli  každý jen za 99, Kč, novoroční akce...Zpět už byla normální, pro jednoho maličko přes 200,0.
Škoda jen, že nejezdí až k nám do UL, to by byla krása.
Ale nestěžuji si ani na ČD, jízdenku jsme měli včasnou přes internet, v klidu jsme přešli od Lea na další nástupiště a cesta EC byla rychlá a příjemná.
Tak to je mimořádná zpráva o cestování v ČR.




Dnešní ušmudlaný den je nesympatický, mrazivo, mlhavo, vlhko, hnusně...Ani jsem nevystrčila nos z bytu, pospala jsem si, početla, uvařila oběd, odpoledne šila nějaké správky a jednu opravu.
Včera jsem běhala po všech čertech a dneska jsem odpočívala.
Hezký večer všem.
A případně pěknou cestu tam i zpět.

1 komentář:

  1. Vlakem už jsem nejela .... nó, taky čtvrtstoletí to bude:-)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska jen

 čtenářské okénko. 💕💖 Při sledování novinek eknih na kosmas.cz jsem zjistila, že vychází už třetí pokračování knih o zvěrolékařce, odehráv...