středa 17. září 2014

...zase na skok

doma, ale spíš na trojskok, svou délkou, že.

Tak, toto je moje pohoda na domku s koláčem, kafíčkem, v krbovkách hoří....Trochu bloguju, háčkuju, piju to kafíčko a sem tam si kousnu do koláče.


Udělalo se tam včera lepší počasí, ale mraky byly veliké, ze začátku bílé a pak šedly a šedly...a lilo....


Náš domek  není v tomto záběru vidět, mě jen udivila velikost stromů, zasazených tetou v čele zahrady podél plotu...to si pamatuju, nojo no, 30 let to bude určitě....


něco skoromných kvítečků


Tady už jsem doma, ony kvítky taky, nevydržela jsem to a hned jsem si musela dát na stůl nový ubrus...
Venku už je pomalu vidět podzim, cítit je už delší dobu.


Dneska jsem trochu uklízela, potřebovala bych pomocníčka...O. doma pomáhá mamince. Na něco málo přes 10 měsíců je šikovný.


A ještě něco z dceřiných fotek, zeťova teta a její houbový nález na chatě kousek od Olomouce.


...já mám koně....


Dneska jsem byla na krevních odběrech, zítra jdu dopoledne k paní doktorce na kontrolu. Zastavila jsem se na chvilku za kolegyněmi v laborce, ale moc jsem se nezdržovala, pan Há na mě čekal. Trochu jsem poklízela, vytírala, urovnávala, prala...Znáte to, že.
Zítra budu v úklidu pokračovat, chci upéct koláč se švestkami a jablíčky, co už popadaly.. a v pátek budu dělat švestkové knedlíky.

Mám na ně rychlorecept : já dělám těsta v míse....
250 g strouhaných vařených brambor
250 g tvaroh měkký
250 g hrubá mouka
špetka soli
1 vejce

Udělám těsto, váleček, cca 24 švestek, vařím do vyplavání v osolené vodě. Jsou dobré a zajímavé je, že lepší jsou druhý den ohřáté na páře...

Minulý týden jsem spěchala a urychlila jsem si to, použila jsem bramborové knedlíky v prášku / mám je ve špajzce, kdyby něco nebylo....aby bylo..../ a místo požadovaného množství vody jsem dala vaničku tvarohu, jedno vejce a aby to objemově odpovídalo množství tekutiny na předpisu na sáčku, tak i trochu studené vody. S těstem se dobře pracovalo, knedlíky byly moc dobré, ale, pro změnu, zase lepší čerstvé  než ohřáté na páře. 
Taky jich bylo 24.
Budu je dělat v pátek, přijedou mladí, na večeři.
Tak, končím, jdu něco dělat, stroje / myčka, pračka / se zastavily....
Hezký den.


2 komentáře:

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu