neděle 25. května 2014

...ráno, raníčko

panna vstala...No, panna, paní. Je slunečno, ptáci vesele řvou...Pojedeme na domek, tak ještě rychle pár slov a fotek, protože večer budu "hotová".....


Včera jsem ušila tuto rychlotašku, jednak jsem jí chtěla vyzkoušet, pak jsem potřebovala někam uklidit připravené látky a už hotové části deky "cibulky" od Bellet, protože ještě šiju i jiné věci a v bytě je málo místa...Tak jsem jí ušila a je to. Origami Market Bag = i neangličtinář jako já "otrocky" přeloží jako Origami nákupní taška, hihihi.......: 
Je to takový pytlíkovak, ale na deku, ručníky apod na koupání, možná i ten nákup, ale to podle látky, ze kterého je ušitý. Já mám plátno celkem tenké, tak spíš jen na ty látky....Při šití jsem si musela látku upravit...Základní pruh jsou vlasně tři čtverce vedle sebe, které se pak jen složí a sešiji. Na jejích výpočtech mi potom přebyl kousek látky, tak  jsem to odřízla .Ten překrývací proužek na uchu bych podložila, aby byl pevnější a dala jsem ho ze stejné látky,ne všechny se mi na jejích obrázcích líbí k základní látce.
Dobrá šička a matematička si může tašku samozřejmě udělat i větší, klidně jí i podložit, udělat i podšívku a pak ten pruh jen poskládat podle vzoru a sešít. Na netu mi to připadalo jednoduché i pro "nešvadlenky. Po ušití jsem si řekla, že by to šlo ušít i v ruce..

Tak.
Jdu.
Hezký den.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska mě žebra

 bolí hrozně, asi se přidala i zpětná změna jara k zimě.....A vstavala jsem levou zadní a ještě asi nebyla moje, hihihi. A vůbec k lepšení n...