pondělí 24. prosince 2012

307/365

Neděle v Olomouci a Lošově.
Jak bych napsala doma o práci...den byl hektický, ale zdravě hektický. Dopoledne jsme muže poslaly pro čerstvé pečivo, do lékárny pro tablety na kašel... a hlavně pro kapra.



V rodině pana Há se kapr nikdy nedělala, ale u nás ano. Tak můj tatínek kdysi dávno ukázal panu Há, jak ho kuchat, stáhnout kůži a vykostit filety. A pan Há měl dneska za úkol to předat dál zeti....Kapra koupili velikého, přes čtyři kila.Ale znáte to, hotového čistého masa tolik není.



Po obědě jsme jeli na návštěvu k zeťovým rodičům, mají pěkný malý domeček v jedné obci poblíž Olomouce, která pod Olomouc přímo spadá. Vyšli jsme si na procházku, hustě sněžilo.
Naše malá zachumlaná rodina....



Měli jsme s sebou i tchánovic nového psíka, čtyřměsíční kolii Denisku. Tady je dlouhé setkání s dalšími psíky, malými ,ale už něco pamatovali....moc o štěně nestáli. Ona se s nimi nechtěla rozloučit.



Na stromě sedí pták, u svého oklobaného jablíčka.



Po procházce jsme ještě poseděli v teplíčku u tchánů, Deniska si pohrávala s růžovým prasetem s hlubokým chrochtacím hlasem...I mě se líbilo....Povídali jsme, neřidiči popili.....



No a pak už jen, za hustého sněžení a cestáři netknutými silnicemi, hurá zase do města. V Olomouci už spíše pršelo, ale bílo je pořád a lehce pod nulou...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu